Zoeken

Willekeurige foto

Egypt Ring

Deze website maakt deel uit van Egypt Ring.
This website is part of Egypt Ring.
Egypt Ring
 
 
Lezing 20 april 2011 & Nieuwsoverzicht 2010 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Bjorn Koopmans   
maandag, 27 december 2010 16:09
Met onbescheiden trots en lichte nervositeit kondig ik bij deze aan dat ik op woensdagavond 14 december 2011 (was oorspronkelijk 20 april 2011) in Leiden een lezing zal geven voor Het Huis van Horus; mijn allereerste 'optreden' voor het bord! Het onderwerp van deze lezing zal zijn: "Goddelijke kronen - Hoofddeksels van het Egyptsche pantheon".
Sinds 2008 ben ik werkzaam voor Het Huis van Horus; het laatste half jaar als vicevoorzitter van de stichting. Mijn werk was echter altijd achter de schermen (nieuwsbrief, website, administratie, Egyptologisch Nieuws). Al enkele jaren voor mijn aantreden bij Het Huis van Horus speelde ik met de gedachte om een lezing te geven over een Egyptologisch onderwerp. Voor mijn (betaalde) werk heb ik al een aantal malen presentaties en demonstraties gegeven, maar nooit eerder voor de Egyptologische gemeenschap. Daar moest nu maar eens verandering in komen!
Egyptische hoofddeksels fascineren mij al enige tijd. De rijkdom aan variaties van materialen en symbolen, ieder met een eigen betekenis verraad een diepere betekenis, die tot  op heden nog niet grondig verklaard is. Tevens is het een onderwerp dat zelden of nooit aangestipt wordt. Dus leek dit onderwerp mij een leuk idee.
U bent uiteraard allen van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen. Voor meer informatie, prijzen en inschrijvingen kunt u terecht op de website van Het Huis van Horus (opent in nieuw venster).
 
Het Egyptologisch Nieuwsoverzicht 2010 is geplaatst. Het Nieuwsoverzicht 2010 is wel iets versoberd ten opzichte van de Nieuwsoverzichten van 2008 en 2009. Het Nieuwsoverzicht 2010 bevat namelijk geen nieuwtjes bovenop het Nieuwsoverizhct zoals dat in Ta-Mery 2010 is verschenen. Daarnaast bevat het overzicht minder foto's dan de eerdere overzichten. De voornaamste reden voor deze versobering is het gebrek aan meerwaarde. In het nieuwsoverzicht staat toch slechts een subset van alle nieuwtjes van het afgelopen jaar. Deze nieuwtjes kunt u echter wél allemaal lezen in de maandelijkse rubriek 'Egyptologisch Nieuws'. Daarnaast wordt het Nieuwsoverzicht (blijkens de statistieken) nauwelijks gelezen.
Laatst aangepast op woensdag, 27 april 2011 20:27