Zoeken

Willekeurige foto

  • 3682 - Olifantbeeld NO-zijde tempel (100) - Musawwarat es-Sufra
  • Categorie: Nubiëreis najaar 2010
  • Commentaren: 0

Egypt Ring

Deze website maakt deel uit van Egypt Ring.
This website is part of Egypt Ring.
Egypt Ring
 
 
Waar blijft het egyptologisch nieuws? PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 20 juli 2008 23:15

Er staat de laatste tijd niet erg veel egyptologisch nieuws meer op deze website, zult u wellicht gedacht hebben. Men zou haast denken dat er weinig nieuws te vertellen valt! Niets is echter minder waar.
Het heeft 4 oorzaken:

  • Sinds een aantal maanden sprokkelt ondergetekende nieuwsberichten voor het prestigieuze EEF NEWS (Egyptologists Electronic Forum News) bij elkaar op internet. Het voelt daarom nogal redundant om deze nieuwsberichten ook allemaal hier te posten. Vele Egypte-geinteresseerde mensen die deze website bezoeken lezen immers ook het EEF NEWS en zo niet dan zouden ze daar toch eens sterk over moeten denken! (Zie www.egyptologyforum.com voor meer informatie en aanmelding)
  • Deze en vele andere werkzaamheden beperken mij nogal in mijn beschikbare tijd.
  • Er zijn maar weinig nieuwsberichten te vinden met (relatief) betrouwbare en specifieke informatie. Vaak wordt pas na dagen of weken duidelijk wat er aanvankelijk bedoeld werd en soms blijkt dan zelfs dat het om een 'ontdekking' van soms wel jaren geleden gaat die door een overenthousiaste journalist nieuw leven wordt ingeblazen.
  • Daarbij verwijs ik in mijn nieuwsitems bij voorkeur naar mijn informatiebron, mits die Nederlandstalig is. En die blijken vreemd genoeg erg zeldzaam.

Nogmaals: dit alles wil zeker niet zeggen dat er geen nieuws te melden valt over het oude Egypte. Er worden vrijwel iedere dag ontdekkingen gedaan in de egyptologie. Zie bijvoorbeeld mijn recente nieuwsbericht over de herconstructie van de tweede zonnebark van Choefoe.

Ondergetekende hoopt u, zeer gewaardeerd bezoeker, hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Wink

Laatst aangepast op maandag, 15 februari 2010 01:05