Zoeken

Willekeurige foto

Egypt Ring

Deze website maakt deel uit van Egypt Ring.
This website is part of Egypt Ring.
Egypt Ring
 
 
"Fascinantes momies d'Egypte" PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag, 07 mei 2009 00:05

In het najaar van 2008 werd ik door het RMO (Rijksmuseum voor Oudheden) benaderd voor een foto-opdracht. De vraag was of ik een foto had, of wilde maken van een afbeelding van de god Montoe. Helaas had ik geen geschikte foto, maar aangezien ik enkele weken later toch naar Egypte zou gaan, was dit geen probleem. Met veel genoegen nam ik de opdracht aan. Ik maakte verschillende foto's op verschillende locaties in Luxor, maar uiteindelijk viel de keuze op een foto van een reliefblok uit de tijd van Senwosret I, dat oorspronkelijk in Medamoed gebruikt is en nu in het Openlucht Museum van Karnak staat.

De foto is nu te zien in de tentoonstelling "Fascinantes momies d'Egypte" (Fascinerende mummies van Egypte) in het Canadian Museum of Civilization in Quebec, Canada. Van 22 april jl. tot 5 april 2010 zijn hier 250 objecten uit het RMO te zien, waaronder de voorwerpen uit de kleine tentoonstelling "Anchhor de mummie", die enkele jaren geleden te zien was in het RMO. Voor meer informatie kunt u bijvoorbeeld dit Franstalige persbericht of dit Engelstalige persbericht lezen.

Mijn bijdrage aan deze tentoonstelling is welliswaar erg klein; toch ben ik er best een beetje trots op! Daarom was ik erg blij toen ik van het RMO spontaan enkele foto's kreeg toegestuurd, waarop mijn foto op de tentoontstelling te zien is.

Ik wilde ze u niet onthouden! Om de foto's te zien klikt u op de titel van dit artikel of op de knop 'lees verder...' hieronder. Als u (al) in het volledige artikel bent, ziet u de foto's hieronder staan.

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

Laatst aangepast op maandag, 15 februari 2010 00:49
 

Reacties 

 
#1 foto 07-05-2009 20:18
Hoi Bjorn, geweldig om je foto zo in Canada te zien en je naam op een medewerkerslijs t te zien. Het is terecht om daar trots op te zijn.