Zoeken

Willekeurige foto

Egypt Ring

Deze website maakt deel uit van Egypt Ring.
This website is part of Egypt Ring.
Egypt Ring
 
 
Drielandenpunt PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Bjorn Koopmans   
zaterdag, 19 mei 2007 01:06

Het fenomeen Drielandenpunt is niet alleen de bekende plek waar Nederland, Duitsland en Belgie aan elkaar grenzen, maar heeft onder een aantal ingewijde Egyptefanaten een geheel andere betekenis gekregen. :-)

In 2003 werd op de Nederlandse televisie onderstaande reclame vertoond. Ik stel voor dat u het filmpje even bekijkt.
Het filmpje duurt iets meer dan een minuut en is ca. 3mb groot. Om het filmpje te bekijken klikt u op de startknop (mogelijk dient u 2x te klikken).

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.

Tijdens mijn Egyptereis van dat jaar reed onze touringcar langs de balsemingstempel van de Ptah-tempel van Memphis, omdat het toeristen (nog altijd) niet toegestaan is deze ruïnes te bezoeken. Ik moest toen onmiddelijk aan deze reclame denken en merkte op: 'Drielandenpunt?' 'Voorbij.'

Ook hierna is het zo nu en dan voorgekomen dat we ergens slechts een korte stop mochten maken of, zoals bij de balsemingstempel, gauw vanuit de rijdende bus foto's moesten maken. Sindsdien wordt door sommigen regelmatig voor dergelijke situaties de term 'Drielandenpunt' gehanteerd.

Tijdens mijn Egyptereis van 2011 was ik alsnog in staat de balsemingstempel te bezoeken, hoewel deze officieel nog altijd gesloten is. De foto's van dit bezoek vindt u binnenkort terug op deze website. In mijn reisblog van die dag vindt u alvast een voorproefje.

Laatst aangepast op zondag, 17 juli 2011 08:25